Ieri am scris despre anatomia clitorisului, astăzi trecem la experiența practică – orgasmul, despre care scriem împreună cu un expert în domeniu – Natalia Pavalachi, sexolog clinician, de origine din Moldova, care activează în Elveția. 

Există un singur tip de orgasm – clitoridian. Clitorul este organul responsabil de orgasm, adică cel care poartă funcția erogenă. Stimularea acestuia poate să fie exterioară sau prin penetrare.

De ce orgasmul este important?

  • Diminuează stresul. În timpul orgasmului se elimină hormonul oxitocina (care este numit și “cuddle hormone” sau “love hormone”), care calmează și oferă senzația de relaxare.
  • Grație aceluiași hormon, oxitocina, are loc majorarea toleranței la pragul durerii (cu 75%, conform studiului profesorului Beverly Whipple).
  • Orgasmul crește calitatea somnului și ajută în lupta cu insomnia.
  • Duce la întărirea relației și îmbunătățește comunicarea și deschiderea în cuplu. 

Câteva cifre și lucruri importante:

  • Orgasm vaginal nu există. Există orgasm prin penetrare, care stimulează partea internă a clitorisului. 
  • Doar 30% de femei pot avea un orgasm prin penetrare! Deci, nu ai nimic prost setat în tine, dacă nu poți ajunge la orgasm doar prin penetrare. 
  • 95% de femei pot ajunge la orgasm prin stimulare clitoridiană exterioarp. Dacă în timpul relațiilor sexuale nu aveți orgasme pentru că partenerul consideră că asta ar trebui să apară în urma penetrării, aceasta e o abordare greșită! Orgasmul prin penetrare nu e o normă. Sunt femei diferite cu nevoi de stimulări diferite.
  • Adresarea la un profesionist cu problemele orgasmului are sens doar cînd nu poți DELOC ajunge la nici un orgasm, sub nici o formă. 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s