Cantitatea de lapte depinde de ce mănâncă femeia. Greșit! Cantitatea laptelui depinde de lichidele consumate, dar nu de calitatea sau cantitatea mâncării.
Femeia trebuie să consume lapte pentru ca să poată “face” lapte. Greșit! Laptele nu se produce din laptele consumat.
Dacă femeia are sânii mici, ea nu va avea lapte suficient pentru a alăpta. Greșit! Mărimea sânilor nu contează și nu are impact asupra abilității corpului de a produce lapte.
Alăptarea după 12 luni de viață a copilului este mai puțin eficientă, deoarece calitatea laptelui matern începe să scadă după 6 luni. Greșit! Calitatea laptelui nu scade, dar se schimbă compoziția acestuia.
Dacă femeia are o viroză, nu trebuie să alăpteze. Greșit! Alăptatul este sigur și sănătos pentru bebeluș, chiar dacă mama a căpătat o raceală.
Copilul trebuie alăptat la fiecare 3 ore. Greșit! Copilul trebuie alăptat la cerere!
Consumul de bere crește lactația! Greșit! Copiii alăptați ai căror mame consumă alcool în această perioadă pot prezenta: agitație, slăbiciune, modificări cognitive și motorii etc.
Dacă mamele nasc prin cezariană, nu vor avea lapte! Greșit! Lactația poate întârzia la femeile cu cezariană, dar cu cât mai repede e pus copilul la piept, cu atât mai repede se produce laptele.