Care sunt semnele fizice, dacă ești însărcinată?

Haideți să vedem care semne fizice pot sugera o sarcină sau o alarmă falsă.

ABSENȚA MENSTRUAȚIEI.

Cel mai important semnal este absența menstruației. Dar întârzierea menstruației poate fi și din alte motive: stres, careva medicamente, probleme ginecologice, etc. Deci, nu e un semn cert de sarcină. 

SCHIMBĂRI LA NIVELUL SÂNILOR.

Mărirea și senzația de tensiune în sâni poate fi cauzată de modificările hormonale în sarcina timpurie. Dar multe femeile simt sânii sensibili și înainte de menstruație. Deci, nici acesta nu sunt un semn cert de sarcină. 

SÂNGERAREA LA IMPLANTARE.

Sau așa-numitul spotting. Doar 25% din femeile gravide prezintă sângerare de implantare, ce poate apărea la 6-12 zile după concepere. Dar, aceasta poate coincide cu perioada de menstruație, de care diferă prin faptul că eliminările (maronii sau sangvinolente) sunt mai deschise la culoare și mai puține, pot fi prezente 1-3 zile și sunt într-atât de puține, încât nu este nevoie de absorbant. Deci, nu e un semn cert de sarcină. 

GREAȚA ȘI VOMA.

“Toxicoza” se poate instala la 5-6 săptămâni de sarcină! Doar în cazuri foarte rare poate apărea încă înainte de întârzierea menstruației, de aceea femeile care încă nu au ajuns la o reținere a menstruației, dar prezintă greață sau vomă, cauza va fi alta decât prezența sarcinii. Deci, nu e un semn cert de sarcină. 

URINAREA FRECVENTĂ.

Urinarea mai frecventă poate fi cauzată de acțiunea progesteronului asupra sistemului renal, în caz de sarcină. Dar, urinarea frecventă poate vorbi despre o infecție urinară. Deci, nu e un semn cert de sarcină. 

OBOSEALA. SLĂBICIUNEA.

Acestea pot fi cauzate atât de schimbări hormonale la termen mic, cât și la faza premenstruală la femei cu ciclul menstrual neregulat și sindrom premenstrual sever. Deci, nu e un semn cert de sarcină. 

Toate aceste semne indirecte de sarcină diferă de la o femeie la alta în intensitate și cantitate. 

O femeie poate să nu prezinte nici un simptom de mai sus și să fie gravidă, iar alta le poate prezenta pe toate, dar să nu fie gravidă.

De aceea, atunci când bănuiți o sarcină, faceți testul de sarcină la termenul potrivit!

Ce simptome ați avut voi, dacă ați fost însărcinată? Sau niciunul?

Distribuie postarea