Mituri despre orgasm

Trecem în revistă mituri despre orgasm:

  • Bărbații nu simulează orgasmul. În studiul “Men’s and women’s reports of pretending orgasm”, 25% dintre bărbați au declarat că uneori simulează orgasmul. Același studiu spune că 50% din femei au simulat orgasmul cel puțin o dată.
  • Toată lumea are orgasm la fiecare act sexual. Greșit! Conform Journal of Sex & Marital Therapy femeile ajung la orgasm în urma unui act sexual de penetrare în doar 18% din cazuri. În celelalte cazuri acesta este obținut prin stimulare sau masturbare.
  • Femeile pot învăța să ajungă la orgasm doar prin penetrare. Greșit! Society of Obstetricians and Gynecologists of Canada afirmă că doar 33% din femei pot obține orgasm doar prin penetrare.
  • Orgasmul masculin = ejaculare. Greșit! Există orgasm uscat, orgasm tantric sau chiar ejaculare retrogradă.
  • Orgasmul simultan este un scop realist. Greșit! Conform Brown University, femeile au nevoie în mediu de 20 minute pentru a ajunge la orgasm, pe când bărbații – 2-3 minute. Ajustarea acestora e un scop mai dificil de realizat. 
  • Orgasmul tău este responsabilitatea partenerului. Greșit! De fapt, fiecare dintre parteneri este responsabil în mai mare măsură de propriul orgasm decât de orgasmul partenerului. Experimentarea orgasmului ține foarte mult de cunoașterea propriului corp și de exprimarea preferințelor proprii. De multe ori, atingerea orgasmului, atât pentru bărbați, cât și pentru femei este condiționată de discuțiile libere și directe despre sex dintre parteneri și despre preferințele fiecăruia dintre ei. Iar asta nu înseamnă egoism (nesănătos).

Orgasmul este o experiență personală, care poate fi trăită diferit, atât în funcție de partener, cât și de-a lungul timpului. Explorarea propriile preferințe, fără a ține cont de experiențele altor persoane, este importantă pentru savurarea activităților sexuale.

Voi care mituri despre orgasm cunoașteți?

Distribuie postarea