People in Need Moldova: Educația sexuală în 5 regiuni

256 de fete au participat la seminarele noastre educaționale, online și offline, organizate în 5 locații din Moldova: Dondușeni, Telenești, Ialoveni, Orhei și Edineț.

Fetele nu doar că au asistat la o lecție informativă, dar au putut discuta după fiecare sesiune, direct, cu medicul ginecolog, despre metodele de contracepție, temerile lor legate de începerea vieții sexuale sau legate de o posibilă sarcină nedorită.

Organizarea fiecărei sesiuni a fost posibilă grației colaborării în regiune cu conducerea instituțiilor de învățământ în care a mers echipa, pentru a face seminarele.

În perioada Septembrie – Noiembrie 2021, A.O. Gyneco cu suportul organizației People in Need Moldova, în cadrul proiectului „Sprijin pentru organizațiile tinere în activitățile lor de atenuare a efectelor COVID-19” din cadrul Programului „Parteneriatul Estic – Programul de solidaritate împotriva COVID-19” a organizat cu succes 5 seminare informative, cu participarea a peste 250 de adolescente.

Principalele subiecte discutate au fost: Cum să ne pregătim de vizita la medicul ginecolog?Care sunt cele mai importante reguli de igienă în menstruație? De ce infecțiile sexual transmisibile sunt o temă importantă pentru tineri? Cum le prevenim? Care sunt principalele metode de contracepție? Importanța consimțământului și multe altele.

La final de fiecare sesiune am rugat participantele să ne ofere un mic feedback și dorim să împărtășim cu voi aceste minunate mesaje:

  • A fost o lecție foarte informativa mai ales pentru vîrsta adolescenta, fiecare cred ca și-a răspuns la întrebările care le-a avut, am aflat și m-am convins foarte multe lucruri ce la sigur ma vor ajuta❤️🥺
  • Eu cred că sesiunea de astăzi ne-a informat foarte util. Am aflat lucruri noi pe care nu le știam până acum. A fost o prezentare foarte folositoare.
  • Mi-au plăcut temele abortate, inclusiv faptul că s-a făcut in baza statisticilor. Ar fi minunat ca despre aceste aspecte să le vorbească și sexului masculin. ))) Mulțumim pentru lecție 🤍
  • A fost foarte tare, vă mulțumim pentru timpul acordat și pentru informațiile acordate,va mulțumim foarte mult ❤️

Pe lângă cele 5 seminare organizate, echipa noastră a înregistrat materialul cu privire la educația sexuală pentru adolescente și l-a făcut public pe pagina de Youtube, unde rămâne disponibil pentru vizualizare, pentru fiecare:

Mulțumim mult organizației People in Need Moldova pentru suportul acordat în executarea acestui proiect.