Sângerarea la primul act sexual

Foarte multe persoane cred că sângerarea femeii la primul act sexual este o normalitate și un TREBUIE NUMAIDECÂT, pentru a “valida” virginitatea femeii, adică faptul că aceasta nu a mai avut un act sexual cu penetrare.

Dar, sângerarea la primul act sexual nu este o normă! 

Din punct de vedere medical, sângerarea la primul report sexual, atât timp cât nu denotă o infecție sau problemă ginecologică, nu are nici o relevanță fiziologică și este un fenomen care se întâmplă mai degrabă aleator – cu mici excepții, când forma himenului nu permite extindere fără sângerare.

La fel ca și conceptul de virginitate, și sângerarea la primul act sexual este un concept social, religios și cultural, dar nicidecum unul medical sau științific.

Conform unui studiu realizat de Dr. Sara Patterson-Brown, publicat în jurnalul British Medical Journal, doar 47% femei au raportat că au avut sângerare la primul act sexual. 

Din ce motive sângerarea poate lipsi, chiar dacă femeia niciodată nu a avut un act sexual cu penetrare? Motive pot fi mai multe:

  • Tipul fiziologic al himenului: lărgit, inexistent sau foarte elastic și, respectiv, acesta ar putea să nu sângereze deloc sau să sângereze la următoarele acte sexuale, dar nu la primul
  • Bărbatul a fost atent, grijuliu
  • Femeia a fost lubrifiată și excitată
  • Himenul a fost deja alterat anterior, prin inserarea tamponului
  • Himenul a fost deja alterat anterior, prin activități fizice, precum călăritul

Sexologul clinician, Natalia Pavalachi, afirmă că este mai degrabă o reușită a bărbatului, dacă femeia nu sângerează la primul act sexual, pentru că acest lucru înseamnă că femeia a fost relaxată, excitată și lubrifiată suficient, pentru a nu trăi prima experiență sexuală în durere, dar – plăcere.

Distribuie postarea