Sexul în Menstruație

Nicăieri nu este stipulat că sexul în menstruație este interzis, DAR sunt anumite riscuri despre care este bine să cunoaștem:

  • Risc mai mare de transmitere a infecțiilor sexual-transmisibile sau HIV, pentru că acestea se găsesc în sânge și în micro-particule. Acest risc de infecție în timpul menstrei rămâne, indiferent de tipul actului sexual (vaginal, oral, anal sau chiar contact piele cu piele).
  • O sarcină nedorită. Deși probabilitatea este extrem de mică, există șanse de a rămâne gravidă, pentru că sunt femei cu ciclul menstrual scurt (de ex. 21-24 zile), la care ovulația se întâmplă mai devreme, pe la a 10-a zi de ciclu menstrual și dacă femeia are un act sexual neprotejat în a 3-a zi, ținând cont că spermatozoizii pot trăi până la 7 zile – are șanse de a rămâne însărcinată. 
  • Mai există și teoria conform căreia având relații în menstruație aceasta poate duce la apariția endometriozei. S-au făcut multe studii la acest capitol, însă încă nu a fost demonstrată legătura directă între aceste fenomene, dar nici negată nu a fost, rămâne o teorie!
  • Literatura spune că se înregistrează și cazuri de scădere a Libidoului (dorința sexuală) la bărbați din cauza mirosului și aspectului lichidelor eliminate în timpul actului sexual în menstruație.

Actul sexual în menstruație poate avea și beneficii:

  • Orgasmul diminuează durerea (despre asta am scris și în articolul despre orgasme)
  • Menstruația poate fi mai scurtă

Ce trebuie luat în considerație atunci când este vorba despre sex și menstruație?

  1. Există șanse minore (dar există) de a rămâne însărcinată – PROTEJEAZĂ-TE!
  2. Poți achiziționa sau transmite mai ușor o infecție – PROTEJEAZĂ-TE!

Distribuie postarea