Testul de virginitate

Testarea virginității este o practică invazivă, sexistă și fără precizie, care reprezintă o încălcare a drepturilor umane.

Organizația Mondială a Sănătății, Organizația Națiunilor Unite sunt printre entitățile internaționale care condamnă procedura de testare a virginității.

NU EXISTĂ nici o procedură confirmată medical sau științific care ar defini virginitatea sau ar face posibil a confirma sau nega din punct de vedere fiziologic. 

De cele mai dese ori, virginitatea femeii este corelată cu starea himenului (despre himen am postat un articol separat), care nu există într-o formă sau stare standard la toate femeile, iar la MULTE femei acesta LIPSEȘTE din naștere. Lipsa himenului, însă, nu înseamnă numaidecât că fata a avut relații sexuale cu penetrare.

De fapt, virginitatea este mai degrabă un concept cultural, social și religios, dar nicidecum nu medical sau științific.

Medicii nu au dreptul să efectueze teste de virginitate, nici la solicitarea părinților fetei (!!!), și nu au nici instrumentele sau o metodologie clară necesară pentru a afirma cu certitudine dacă fata este virgină sau nu.

Câteva drepturi care sunt încălcate prin testul de virginitate:

  • Dreptul de a fi protejată de discriminarea în bază de sex, care este încălcat din motivul că testul de virginitate se face doar la femei.
  • Dreptul la viață, care este încălcat pentru că în cazuri extreme fetele au fost omorâte sau s-au sinucis în numele “demnității” după examinare.
  • Dreptul la viață privată și integritate fizică, care este încălcat prin nerespectarea intimității.
  • Dreptul copilului, care este încălcat atunci când fata este impusă să facă testul de virginitate împotriva dorinței proprii.

Distribuie postarea